Daru Andrea

Daru Andrea2014-ben szerezte karmester diplomáját a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, Gál Tamás, Ligeti András, és Medveczky Ádám osztályában. A fiatal Maestra már számos hazai és külföldi együttes munkáját vezette sikeresen. Olyan neves zenekarokkal dolgozott együtt, mint a Győri Filharmonikus Zenekar, Budapest SymphonyOrchestra, Duna Szimfonikus Zenekar, Concerto Budapest, MÁV Szimfonikus Zenekar, TransylvaniaPhilharmonicOrchestra vagy a SiamPhilharmonicOrchestra.

Megfigyelőként rengeteg tapasztalatra tett szert többek között, Fischer Ádám, Kovács János, SomtowSucharitkul és Vásáry Tamás mellett. Széleskörű érdeklődésének köszönhetően repertoárja a klasszikusoktól a romantikán át ível. Magyar és nemzetközi szerzők műveit egyaránt birtokolja, többek között Bartók és Kodály műveit, a komplett Mahler szimfóniákat, vagy akár Stravinsky darabjait.

Nem csak a koncertpódiumon, de az operák és oratóriumok világában is otthonosan mozog, közülük néhány: Mozart – Don Giovanni, A Varázsfuvola, Puccini – Tosca, Rossini – Tell Vilmos, Strauss – A Denevér, Bartók – A kékszakállú herceg vára; Mozart – Requiem, Verdi – Requiem, Kodály – Psalmus Hungaricus. 2015-től a Karcagi Szimfonikus Zenekar főzeneigazgatója.


« vissza a támogatott tehetségek oldalra