A BARÁTI KÖR HÍREI

logMárciusban tartotta meg éves Közgyűlését a Liszt Ferenc Zeneakadémia Baráti Köre Egyesülete. A beszámolók alapján a tagság tájékozódhatott arról, hogy melyek voltak a tavalyi év tevékenységének súlypontjai:

2014-ben a Baráti Kör 11.472.800 forinttal, valamint 8750 euróval támogatta a Zeneakadémiát, illetve annak intézményeit, hallgatóit, és projektjeit.

Az összeg egy része az erre pályázó hallgatók tandíját, illetve versenyeken történő részvételét fedezte. Kiemelt támogatást kapott két, számos versenyeredményt elért zongorista növendék, Gyöngyösi Ivett és Balázs János, valamint a tuba szakos Kovács Zalán, és a hegedűs Liu Miranda. A Baráti Kör hozzájárult az Opera Tanszék berlini tanulmányútjának költségeihez, támogatta kilenc diák részvételét a Semmeringi Nyári Akadémián, valamint a Zeneakadémia és a Jeruzsálemi Zene-és Táncművészeti Akadémia harmadik éve működő, közös projektjét is, amelynek keretében tavaly a jeruzsálemi diákok jöttek Budapestre. Támogatást kapott még a Liszt Emlékmúzeum, és a Kodály Intézet új zeneszerzés kurzusa is.

A Közgyűlés két új elnökségi tagot is választott: ezentúl Varró Szilvia, közgazdász-bankszakember, és Varga Szabolcs, a közgazdász és jogász végzettségű, pénzügyi szakember  is segíti majd a Baráti Kör tevékenységét.