A BARÁTI KÖR ÉS A ZENEAKADÉMIA HÍREI

Március 25-én, Bartók Béla születésnapján adták át a Zeneakadémián a magyar zenei szakma legrangosabb elismeréseként számon tartott Bartók-Pásztory-díjakat. A szokásostól eltérően idén két művész is átvehette a kitüntetést, a Zeneakadémián tanító Liszt-díjas zongoraművész, Falvai Sándor, valamint Baráti Kristóf hegedűművész, aki március 15-én Kossuth-díjjal tüntettek ki.


A Zeneakadémia doktorandusz hallgatója, Szabó Marcell nyerte a Szegeden megrendezett Nemzetközi Bartók Béla Zongoraverseny első díját, valamint a legjobb kötelező darab előadásáért járó különdíjat. A második helyen a Zeneakadémia Előkészítő Tagozatán tanuló Vida Mónika Rúth végzett.


Március 27-én tartotta meg éves közgyűlését a Baráti Kör Egyesület.

A közgyűlés ellenszavazat nélkül elfogadta a Közhasznúsági jelentést, a pénzügyi mérleget, az éves költségvetést, az Ösztöndíjbizottság beszámolóját, és az Elnöki beszámolót. A Közgyűlés megszavazta továbbá az Elnökségi tagok, valamint Szabó Vilmos Elnökké történő újraválasztását, és Dr.Vígh Andrea, a Zeneakadémia 2013-ban hivatalba lépett új Rektorának Elnökségi tagságát. Az új, és a leköszönt Rektor, Dr.Batta András tehát egyaránt részt vesz az Elnökség munkájában, és ahogy a Közgyűlésen elmondták: szeretnének a jövőben is minden segítséget megadni a Baráti Kör működéséhez.