Albert Elemér

Albert Elemér

Zenész családból származom, édesapám cimbalmos, innen ered a zene iránti szeretetem és érdeklődésem. 2006-ban kezdtem hegedűlni a keszthelyi zeneiskolában, 2013-ban a tapolcai zeneiskolában folytattam a tanulást.

Felvételiztem a győri Richter János Zeneművészeti Szakkgimnáziumba 2015-ben, 3 éves okj-s képzésre. Itt már brácsán folytattam a tanulmányaimat. 2016-ban részt vettem a Debreceni Nyari Akademia nevű kurzuson, ahol Nagy Sándortól bracsaórakat vehettem és zenekarban Vásáry Tamás vezényletével játszottam.

A következő év nyarán először Olaszországban egy kamara, majd Tatán egy szolóhangszeres kurzuson voltam, az utóbbit Schiffer Ervin brácsaművész emlékére rendeztek meg. 2018-ban sikeres okj vizsgát tettem, majd  felvételt nyertem a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemre, Láposi János osztályába. Részt vehettem Guy Ben-Ziony, és Römer Ádám brácsa kurzusain, amely meghatározó élmény volt a számomra. Lehetőségem volt a Savaria Szimfonikus zenekarral egy olaszországi turnén játszani.

Az egyetemi zenekari projektekben is részt vettem Kováts Péter, Ménesi Gergely, Hamar Zsolt, és Rolla János vezetésével. Itt sokat tanulhattam a zenekari játékról, mindig öröm számomra zenekarban játszani.