Bagi Boróka

BA/III. Fagott

Bagi Boróka

10 éves koromban kezdtem el fagottozni Szentendrén, a helyi zeneiskolában, Siposné Varga Editnél.

2015-2019-ig a Szent István Szakgimnázium tanulója voltam, fagott szakon, itt tanáraim voltak: Keszler György, Polonkai Judit és Hartenstein István.
2018-ban 3.helyezést értem el a Zeneművészeti Szakközépiskolák Országos Oboa- és Fagottversenyén.
Több alkalommal is részt vehettem nemzetközi világzenekarokban: Olaszországban; Miglianico-ban, Andrea di Mele olasz karmester vezényletével, Debrecenben, a Vásáry Tamás által vezetett Kodály Zoltán Ifjúsági Világzenekarban és Bayreuth-ban a Fiatal Német-Magyar-Francia Filharmónikusok zenekarban. 2019-ben felvételt nyertem a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemre, azóta Lakatos György szóló fagottművész és Hartenstein István a tanáraim.

2021-ben lehetőségem volt fél évet Hannoverben tölteni az Erasmus program keretében, ahol Bogányi Bencétől tanulhattam.
Hatalmas megtiszteltetés volt számomra, hogy több alkalommal benne lehettem az egyetem zenekari projektjeiben. A zenekar állandó vezetője és betanító karmestere Ménesi Gergely.
2020-ban alapítottuk barátaimmal fúvósnégyesünket, tanárunk Antal Mátyás.
Az utóbbi pár évben volt lehetőségem részt venni Duffek Mihály, Salvador Arago Munoz, Sebastian Stevensson, Ondrej Sindelar és Sophie Dervaux mesterkurzusán és a Crescendo nyári akadémián. Számomra mindig is nagy élmény volt szimfónikus zenekarokban játszani. Zenészi pályám célkitűzése is zenekari zenészként dolgozni.