Ferge Elizabet

Ferge Elizabet vagyok, a Bartók Béla Zeneművészeti Szakgimnázium ötödéves tanulója. Már egészen kiskoromban vonzottak a húros, pengetős hangszerek. 7-8 évesen beleszerettem a hárfába, ezért adott volt, hogy ezt a hangszert választottam a zeneiskolába való beiratkozásnál.

2008 és 2016 között a Molnár Antal Zeneiskola tanulója voltam, P. Haraszthy Márta növendékeként. 2012-ben illetve 2015-ben 1. díjjal jutalmaztak az Országos Hárfaversenyen. Társaimmal több kerületi kamarazenei versenyen

1. helyezést értünk el, emellett a III. Budapesti Ifjúsági Kamarazenei Fesztiválon különdíjban is részesültem. 2016-ban felvételt nyertem a budapesti Bartók Konziba, ahol jelenleg is tanulok Batta Judit tanárnőnél.

2018-ban 2. helyezést kaptam az Országos Hárfaversenyen, ugyanebben az évben a konzervatórium szimfónikus és fúvószenekarában közreműködve, 1. helyezést értünk el az Országos Zenekari Versenyen. Több lehetőségem is volt fellépni neves koncerthelyszíneken. (Zeneakadémia, Művészetek Palotája, Operaház, Óbudai Társaskör, Madách Színház, Örkény Színház…) Számos kiváló művész mesterkurzusán tanulhattam már. (Alexander Boldachev, Anais Gaudemard, Oscar Rodriguez Do Campo, Antal Mátyás, Banda Pál).

Folyamatosan részt veszek édesapám zenei előadásain, koncertjein alamint összművészeti projektekben is. Ezek mellett kiállításmegnyitókon játszom,hangszerbemutatókat tartok, színházi darabokban és kortárs zeneszerzők műveiben zenélek. Nyaranta zenei táborokban tanítok. Több hanghordozón, lemezen közreműködtem. Többek között a Kreatív Zenei Műhely – népek dalait feldolgozó és Bartók Béla gondol tgyűjteményét tartalmazó – Forráshangok című kiadványában.

Terveim között szerepel a hárfa és a klasszikus zene népszerűsítése hazánk olyan településein is, ahová az igazán művészi zene nehezen vagy gyáltalán nem jut el.