Hírek

Zeneakadémia: új koncertélet kezdődik

Az újságírók május végén, egy sajtótájékoztatón hallhattak első ízben a Zeneakadémia őszi programjáról. A sajtóbeszélgetést –Borbély Mihály és P. Szabó Dániel jóvoltából – egy kis koncert is színesítette.


Marton Éva születésnapi gálaestje az Operaházban

A Zeneakadémia tanszékvezető egyetemi tanára, a Corvin-lánc, Kossuth- és Bartók-Pásztory-díjas Marton Éva hetvenedik születésnapja alkalmából nemzetközi sztárok és tanítványai részvételével rendeznek nagyszabású gálakoncertet 2013. június 16-án a Magyar Állami Operaházban.  Szintén az Andrássy úti dalszínházban rendezi meg a Zeneakadémia Ének Tanszéke hagyományos év végi operavizsgáját 2013. június 30-án.


Amerika felé nyit a Zeneakadémia

Teltházas, sikeres koncert mutatta meg az amerikai és magyar zenekultúra kapcsolatának erejét május 2-án New Yorkban, a Carnegie Hallban – mondta el Batta András, a Zeneakadémia rektora az MTI-nek. Az intézmény tanára, Bársony Péter brácsaművész magyar művekből állította össze a Leon Botstein által vezényelt American Symphony Orchestra műsorát, amelyben Kelemen Barnabással szólistaként működött közre.