Hírek

November 1-től Vígh Andrea, Liszt-díjas hárfaművész, a Zeneakadémia korábbi általános rektorhelyettese látja el az egyetem rektori feladatait. Vígh Andreát legközelebb november 14-én, a Zeneakadémia és a Baráti Kör születésnapi – ezúttal a Génie oblige! címet viselő –  koncertjén láthatjuk a megújult Nagyterem színpadán.


Gyöngyösi Ivett nyerte a Darmstadtban megrendezett Nemzetközi Chopin zongoraversenyt, ahova a Baráti Kör támogatásával utazott ki. A Zeneakadémia másodéves növendékét szintén hallhatjuk majd a Génie oblige! című koncerten, november 17-én pedig jelenlegi tanárával, Dráfi Kálmánnal játssza Liszt 15. magyar rapszódiáját, ugyancsak a Nagyteremben.


A zongoristák mellett a Zeneakadémia harmonikásai is remekül szerepeltek külföldön: a harmadéves Demeniv Mihály nyerte az olaszországi Lancianoban megrendezett Nemzetközi Harmonikaverseny 18 éve felettieknek meghirdetett kategóriáját, a zongora szakon tanuló Takáts Márton pedig megosztott 2. díjat kapott az 1. Nemzetközi „Teljesítmény Határok nélkül” elnevezésű zongoraversenyen Lengyelországban.