Hírek

SZAKMAI ELISMERÉS A ZENEAKADÉMIA ARCULATÁNAK

A kommunikációs igazgatóság és a Zeneakadémia ügynöksége, az Allison Advertising által alkotott kiadványok két díjat is elhoztak a Media Design-ról. A verseny zsűrije a koncertmagazint és a műsorfüzeteket világszínvonalúként értékelte, és elismeréssel szólt az Egyetem és a Koncertközpont együttállásának pazar vizuális megfogalmazásáról.


MESTERKURZUSOK JANUÁRBAN

A lenyűgöző személyiségű zongoraművész, Jevgenyij Koroljov januárban három hangversenyt is ad a Nagyteremben, egy alkalommal pedig Johann Sebastian Bach műveiből tart mesterkurzust a Régi Zeneakadémián. A mesterkurzusok sorát azonban nem Koroljov, hanem Szűcs Máté, a Berlini Filharmonikusoknál játszó brácsaművész nyitja, aki január 14-én és 15-én tart kurzust a Ligeti épületben.


LAJKÓ ISTVÁN SIKERE

Igen sikeres szereplést tudhat maga mögött Lajkó István, a Zeneakadémia tanársegédje a Szófiában megrendezett VII. Liszt-Bartók-Ligeti Zongoraversenyen. A 2010-ben Junior Prima Díjjal kitüntetett zongoraművész a versenyről négy oklevéllel térhetett haza: a zsűri neki ítélte a verseny fődíját, korcsoportjának első díját, a Liszt-különdíjat, és a Ligeti-különdíjat is.


GRAMOFON DÍJASOK

December közepén adták át a Gramofon zenei folyóirat 2013-as Nagydíjait. A Gramofon Magyar Klasszikus Zenei Díjat Spányi Miklós billentyűs művész, a Zeneakadémia művésztanára és 1983-ban alakult régizenei együttese, a Concerto Armonico kapta, melynek koncertmestere, Ábrahám Márta, ugyancsak tanít a Zeneakadémián. A Gramofon Magyar Jazz Díját 2013-ban Binder Károly zongoraművész-zeneszerző, a Liszt Akadémia Jazz Tanszékének vezetője vehette át.