Király Ádám Miklós

MA/I. Zongora

Király Ádám 6 éves kora óta zongorázik. Tanulmányait az Érdi Lukin László Zeneiskola után 2013-tól a budapesti Weiner Leó Zenegimnáziumban folytatta zongora és zeneszerzés szakon. Tanárai Dobszay-Meskó Ilona, Horváth Bálint és Löwenberg Dániel voltak.

Király Ádám Miklós

A sikeres felvételit követően 2018 szeptemberétől budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen folytatta tanulmányait zongora BA szakon, jelenleg az egyetem MA zongora szakos hallgatója. Volt és jelenlegi tanárai: Szokolay Balázs, Wagner Rita, Kemenes András, Várjon Dénes, Csalog Gábor és Borbély László. Zongora tanulmányai mellett lehetősége nyílt 2021 szeptemberétől elkezdeni zeneszerzés tanulmányait a Bécsi Zene- és Előadóművészeti Egyetemen, ahol Martin Lichtfuss és Periklis Liakakis növendéke.

A zongora és zeneszerzés mellett fontos számára a kamarazenélés. Fellépett többek között Lengyelországban, Németországban, Franciaországban és Olaszországban. Számos zongora- kamarazeneilletve zeneszerzés versenyen ért el helyezést. Részt vett többek között Rohmann Imre, Pauk György és Giovanni Guzzo mesterkurzusain