A BARÁTI KÖR ÉVES KÖZGYŰLÉSE

Áprilisban tartotta a Baráti Kör éves közgyűlését, ahol a beszámolókból kiderült: az Egyesület az utóbbi évben jelentős eredményeket ért el, és minden kitűzött célját sikerrel megvalósította. A tavalyi évben a közhasznú tevékenységből származó bevétel 31.894 ezer Ft volt, ami a 2010-es évhez képest 69,6 %-os növekedést mutat.

A Baráti Kör pénzügyi helyzete stabil, a munkát zökkenőmentesen tudja folytatni. Mivel azonban az Egyesület szélesíteni szeretné a támogatási tevékenységét, új támogatókra lenne szüksége. Elkötelezett támogatói az EON, a Zwack, az Erste Bank, a Citibank, új támogató volt a tavalyi évben a Magyar Posta.

A tevékenységi kör bővítése egyébként már tavaly elkezdődött. A Baráti Kör a hallgatók egy-egy zenei projektjének (mesterkurzus, verseny) anyagi támogatása mellett lakbér-, és tandíj hozzájárulást is fizetett a rászoruló diákoknak, és egészen új célokat is megvalósított. Ilyen volt például a kiváló teljesítményt elért zenei csoportok (kamaraegyüttesek, énekkarok, stb.) és az operavizsga megrendezésének támogatása, valamint a részvétel új, zenei kiadványok megjelentetésében és a Régi Zeneakadémia Bach termi orgonájának felújításában.

Azok a hallgatók, akik egy-egy versenyhez a Baráti Körtől anyagi támogatást kaptak, ismét kiváló eredményekkel tértek haza. Több nemzetközi versenyen értek el első helyezést, emellett számos különdíjat is szereztek.

A Közgyűlésen szóba került, hogy a Baráti Kör szeretné a tagok létszámát növelni, továbbá azokat a ma már sikeres karriert építő fiatal zenészeket is megnyerni magának, akik néhány éve az Egyesület támogatásával jutottak el egy-egy versenyre vagy mesterkurzusra.

A tagság a beszámolókat elfogadta.


(A Közgyűlésen elhangzott adatokat és további részleteket a Baráti Kör honlapján olvashatnak: www.zakbk.hu)