A BARÁTI KÖR KÖZGYŰLÉSE, 
BANDA ÁDÁM CD-BEMUTATÓ KONCERTJE

A BARÁTI KÖR KÖZGYŰLÉSE

Május 17-én tartottuk éves Közgyűlésünket, ahol tagjainkat tájékoztattuk az elmúlt év történéseiről. A Közgyűlésen elhangzott, hogy Egyesületünk tevékenysége – amely a múltban kizárólag a hallgatók támogatására terjedt ki – az idei évvel kibővült. Támogatási rendszerünk az utóbbi időben már több területet is felölel, ezek közé tartozik a kivételes tehetségű pályakezdő hegedűművész, Banda Ádám első CD-jének finanszírozása, a Liszt-év alkalmából született két kiadvány megjelenésének támogatása, valamint hozzájárulásunk a Régi Zeneakadémia Bach termi orgonájának felújítási költségeihez.

A Közgyűlésen elhangzott a Baráti Kör pénzügyi beszámolója. Eszerint az Egyesület közhasznú tevékenységéből 2010-ben 18.810.000 Ft bevétel származott. Alaptevékenységünk  miatti kifizetésünk összesen 17.088.000 Ft, amely magában foglalja a hallgatói támogatásként kifizetett 15.338.000 Ft-ot, valamint a Zeneakadémiához kapcsolódó intézmények és kiadványok támogatását. Az elfogadott 2010. évi mérleg és eredmény-kimutatás megtalálható a Baráti Kör honlapján.

BANDA ÁDÁM CD-BEMUTATÓ KONCERTJE

A magyar hegedű szelleme címmel jelent meg a Baráti Kör kiadásában Banda Ádám első CD-je. A lemezbemutatót a Bartók Házban rendezték június elején, a jó hangulatú koncerten Ádám nem „csak” hegedült, de beszélt is az egyes darabokról és a hozzájuk fűződő kötödéséről. A koncert szünetében aztán – mintegy kikapcsolódásképp – hangszert „váltott”, és a vendégek meglepetésére és örömére egy kicsit zongorázott is.