Szabady Ildikó

Szabady Ildikó

2007-ben kezdett fuvolázni a pápai Bartók Béla Zeneiskolában, majd a szombathelyi Művészeti Szakközépiskolában folytatta tanulmányait, ahol háromszor is fellépett a Savaria Szimfonikus Zenekarral szólistaként a Bartók teremben. 2014- ben, a szegedi VII. Országos Kamarazene Versenyen Különdíjat nyert, kiemelkedő barokk előadásmódért.

2015-ben sikeres felvételit tett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem fuvola-előadóművész szakára, Dr. Oross Veronika osztályába.

2016-ban az olaszországi Chieri XVI. Nemzetközi Zenei Verseny abszolút első díjasa a kategóriájában. A Zeneakadémia házi Zeneszerzőversenyén kétszer is eredményesen szerepelt előadóként, 2017-ben III. díjat, míg 2018-ban I. díjat nyert.

2018-ban Köztársasági Ösztöndíjat kapott a Zeneakadémián. Háromszor nyert próbajátékot az Encuentro de Santander Fesztiválra, Spanyolországba, ahol olyan művészekkel dolgozott együtt, mint Juanjo Mena, Eötvös Péter, Felix Renggli, David Guerrier, Csaba Péter, Gulyás Márta, és Andrea Lieberknecht. Több sikeres kamara és szóló koncert fellépője volt ez idő alatt.

2018-ban részt vett a Zeneakadémia, a rotterdami Doelen Ensemble és a Codarts Művészeti Egyetem diákjaiból egyesített zenekarban, Arie van Beek vezényletével.

2019-ben Bank of China Ösztöndíjat vett át a Zeneakadémián. Számos mesterkurzuson vett részt: Ittzés Gergely, Dejan Gavric (2012,2014, Győr,
Nemzetközi Fuvolakurzus), Adorján András (2016: Zeneakadémia, 2019: MÁV Zenekar), Alföldy-Boruss Eszter (2016: Zeneakadémia), Claudi Arimany (2016: IV. Nemzetközi Fuvolafesztivál, Pécel), Kovács Lóránt (2017: Nádor terem), Felix Renggli (2017:Zeneakadémia, 2018, 2020: Encuentro de Santander), Andrea Lieberknecht (2019: Encuentro de Santander)

Aktívan részt vett a Zeneakadémia Szimfonikus Zenekarában, melynek az utóbbi 3 évben szóló fuvolása volt. Olyan művészekkel dolgozott együtt, mint Kobajasi Kenicsiró, Antal Mátyás, Ménesi Gergely, Pinchas Steinberg és Takács-Nagy Gábor.

2018-ban a Kamarazene Élesben koncerten Bach: V. brandenburgi versenyművét adta elő, Csalog Gáborral a Solti teremben, majd ez év decemberében Kocsár Miklós 85. születésnapi koncertjén is játszott a Zeneakadémia Nagytermében.

2019-ben részt vett a Ravel- Debussy maratonon, melyen Dr. Termes Ritával lépett fel a MÜPA Üvegtermében.

Két alkalommal is játszott szólistaként a Liszt Ferenc Kamarazenekarral a Zeneakadémia Tehetségnapján a Solti teremben, 2019-ben Vivaldi: Il Gardellino versenyművét, 2020-ban Mozart: C-dúr fuvola-hárfa versenyét adta elő.

Fuvolaművész diploma koncertjét 2020 szeptemberében tartotta a Zeneakadémia Nagytermében.

Jelenleg a Szolnoki Szimfonikus Zenekar első fuvolása, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem TMA60-as képzésének hallgatója.