Székely Anna Lilla

Székely Anna Lilla vagyok, 2003-ban születtem Budapesten. A Józsefvárosi Zeneiskolában kezdtem meg tanulmányaimat Szász Józsefnénél. 2016-ban középdöntőse voltam a Virtuózok Tehetségkutató második szériájának. 2017-ben, 13 évesen felvételt nyertem a Zeneakadémia Rendkívüli Tehetségek Képzőjének osztályába, majd szintén ebben az évben a neves Il Piccolo Violino Magico nemzetközi hegedűverseny 16 finalistájaként versenyezhettem Olaszországban. Számos hazai versenyen is indultam, és értem el helyezést, például a 2018-as Zathureczky hegedűverseny első helyezettje lettem. Lehetőségem volt olyan tanároktól és hegedűművészektől mesterkurzus keretein belül tanulni, mint Baráti Kristóf, Dora Schwarzberg, Kirill Troussov, Stuller Gyula, Pauk György.

Szintén a Zeneakadémián, ebben az évben kezdtem meg BA1 tanulmányaimat, jelenleg Szenthelyi Miklós Tanár Úr növendékeként. Emellett,  sikeres felvételt nyertem a párizsi École Normale de Musique de Paris Alfred Cortot zeneművészeti egyetemre is, ahol Liana Gourdjia támogatja szakmai fejlődésemet. Így egyszerre két egyetem hallgatója lehetek.

Szólistaként zenekar kíséretében is sokszor volt már lehetőségem fellépni, akár versenyek, akár mesterkurzusok, vagy egyéb koncertek keretében, legutóbb a Zeneakadémia Nagytermében adtam elő Tchaikovsky D dúr hegedűversenyének első tételét a MÁV Szimfonikus Zenekarral.