Sztathatosz Sebestyén

Sztathatosz Sebestyén 5 éves korában kezdett hegedülni. Művészcsaládban nőtt fel, így hamar nyilvánvalóvá vált, hogy ő maga is erre a pályára fog lépni hegedűművészként.

14 évesen Szecsődi Ferenc lett mestere, akinél 5 évig tanult a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karának előkészítő tagozatán.

Számos hazai és nemzetközi versenyen indult, ezeken díjazott vagy nyertes volt. Közülük a legfrissebb első díj a London Classical Music Competition versenyzőjeként illetve második díj a párizsi Nouvelles Étoiles nemzetközi versenyen. Neves fesztiválokon lépett fel, ezek között van a Luzerne Music Festival NY, a Fesztiválakadémia Budapest, az Encuentro Santander és az International Holland Music Sessions, ahol többek között Zakhar Bronnal vagy José Gallardoval adott közös kamarakoncertet.

Olyan világhírű művészek kurzusait hallgatta, mint Albert Markov, Zakhar Bron, Boris Garlitsky, Takács-Nagy Gábor, Pieter Schoeman, Christoph Poppen, Kelemen Barnabás, Kirill Troussov és Giovanni Guzzo.

2019 Márciusában felvételt nyert a Manhattan School of Music-ba Albert Markov osztályába. Azonban a magyar hegedűművészet óriási hagyományát szem előtt tartva úgy döntött, hogy Magyarországon marad. Jelenleg a Zeneakadémián Baráti Kristóf és Szenthelyi Miklós osztályában folytatja tanulmányait.

Sztathatosz Sebestyén a magyar zenei élet egyre felkapottabb fiatal szólistája, olyan koncerthelyszínek és zenekarok rendszeres vendégművésze, mint a Zeneakadémia Nagyterme, MÜPA, Magyar Zene Háza, Magyar Rádió Márványterme és a Magyar Kamarazenekar, MÁV Szimfonikus Zenekar, Szegedi Szimfonikus Zenekar, Europa Jugendorchester vagy a Virtuózok Kamaraegyüttes.