Hírlevel archívum > Legato 9 – 2011 június > TÁMOGATÓINK – Az ERSTE BANK

ERSTE AZ ELSŐKÉRT

Az idei évtől kezdve a Baráti Kör az Erste Bankot is támogatói között tudhatja. Ennek részleteiről kérdeztük Danks Emesét, az Erste Bank Hungary kommunikációs igazgatóját.

Nap mint nap találkozunk támogatásra méltó ügyekkel és ötletekkel. Önök miért éppen a Zeneakadémia fiatal tehetségeinek támogatása mellett tették le a voksukat?

-Az Erste Bank Magyarországon már több éve igen elkötelezett támogatója a magyar kultúrának, mind a zene, mind a képzőművészet területén, a Művészetek Palotájának például már három éve vagyunk stratégiai partnerei. Úgy gondoljuk, hogy közel kétszáz fiókunkon keresztül nagyon sok ügyfelet tudunk elérni, sokak felé tartozunk tehát felelősséggel, a Művészetek Palotája pedig éppen az az intézmény, amely ezt a széles spektrumot ki tudja szolgálni. Ahhoz azonban, hogy az ügyfélkörünk ne csak ma kapjon a Művészetek Palotájában csodálatos zenei, vagy bármilyen más kulturális élményt, hanem a jövőben is, nagyon fontos, hogy a fiatalokra, a pályakezdőkre is odafigyeljünk. Köztudott, hogy Magyarországon a zenei képzés legmagasabb foka a Liszt Ferenc Zeneakadémia, ezért aztán szívesen működünk együtt a Baráti Körrel. Nagyon örülünk a lehetőségnek, mert ezzel egy  kicsit közünk lehet ahhoz, kik is szórakoztatják majd a jövőben a MüPa színpadán a nagyérdeműt – aki számunkra ügyfél –, és hogy kik azok a fiatal művészek, akik tovább viszik a magyar kultúra hírnevét a világban.

Ha jól tudom, a program már el is indult. A tehetségek támogatása pontosan milyen formában működik?

– Egy ösztöndíj pályázatot indítottunk útjára Erste az Elsőkért néven. Valóban, a program már el is indult, a pályázat a napokban zárul le, és ezt követően döntik el a zsűri tagjai, hogy kik legyenek azok, és milyen témakörben, akik ebből az első ösztöndíjpályázatból elnyerhetnek egy díjat, vagyis akiknek a jövőjét egy kicsit segíthetjük.

Ez olyan ösztöndíj lesz, amit a nyertesek esetleg havi rendszerességgel kapnak majd?

-Különféle konstrukciókat tervezünk, azaz van havi rendszerességű juttatás és egyösszegű támogatás is. A legfontosabb az, hogy az arra érdemes diákokat találjuk meg. Hosszú távú együttműködésben gondolkozunk, tehát nagyon reméljük, hogy ez nem csak egy egyéves, hanem több éves együttműködés lesz mindkét fél számára. A segítségnyújtásnak egyébként többféle módja lehet, például lakhatáshoz is tudunk támogatást adni, de a kommunikációban is segíthetünk, hiszen egy az iskolából most kikerült fiatal művész néha még bizonytalan abban, hogyan is kell a színpadon, és egyáltalán az életben viselkednie. Arra is van mód azonban, hogy esetleg nemzetközi versenyeken, vagy mesterkurzusokon való részvételt támogassunk.

Bokor Gabriella