Tomcic Roland

Tomcic Roland

Tomcic Roland klarinét tanulmányait 2010-ben kezdte Kézdivásárhelyen, Erdélyben. 2014-ben felvételt nyert a budapesti Weiner Leó Zeneművészeti Szakközépiskolába, ahol Kraszna László, majd Sólyomi Pál voltak a tanárai. Középiskolai évei alatt többször közreműködött a Budapesti Vonósok koncertjein, mint szólista és zenekari tag egyaránt, így lehetősége nyílt több neves magyar karmesterrel is együttdolgozni, mint például Kovács János, Medveczky Ádám, Dinyés Dániel, Bánfi Balázs és Kovács Zoltán.

2017 őszén részt vett a IX. Anton Eberst Nemzetközi Klarinétversenyen, ahol II. helyezést ért el. 2018-ban tagja volt a Crescendo Nyári Akadémia Szimfonikus Zenekarának, ahol az amerikai Delta David Gier karmesterrel dolgozhatott együtt. 2019 tavaszán a XV. Országos Richter János Klarinétversenyen ért el III. helyezést, és még ez évben felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem klarinét tanszakára, Pálfi Csaba osztályába, ahol jelenleg is tanul.

Több klarinét és kamarazene mesterkurzuson is részt vett és olyan művészektől tanulhatott, mint például Kovács Béla, Szatmári Zsolt, Varga Gábor, ifj. Kohán István, Ács Ákos, George Stoffan, Szabó Péter, Antal Mátyás és Szabó Ildikó.