ÚJ LISZT KIÁLLÍTÁS

A Don Sanche-tól a Via Crucisig címmel nemzetközi együttműködéssel megvalósuló, új időszaki kiállítás nyílt meg a Liszt Ferenc Emlékmúzeumban: a tárlatot, amely Liszt Ferenc az opera műfajához fűződő kapcsolatait mutatja be, Domokos Zsuzsanna, az Emlékmúzeum igazgatója, és Nicolas Dufetel francia Liszt-kutató rendezte.

A kiállítás látogatói érdekességeket, és újabb, eddig ismeretlen részleteket tudhatnak meg Liszt egyetlen befejezett operájáról, a Don Sanche-ról, melyet 13-14 éves korában komponált. A tárlat rendezői azt is bemutatják, hogy Liszt későbbi, Weimarhoz, Rómához, és Budapesthez is kapcsolódó műveiben hogyan jelennek meg az opera műfajának sajátosságai. Külön hangsúlyt kapnak Liszt operaparafrázisai, melyeket virtuóz évei alatt a koncertjein is hatalmas sikerrel játszott, a weimari évek alatt betanított és vezényelt operák, Liszt oratóriumai, és egyéb vokális kompozíciói. A kiállítást a budapesti Francia Intézet és a Nemzetközi Lisztománia Egyesület támogatta.

Don_Sanche_kiallitas_2015_tarlokepek_11_resize Don_Sanche_kiallitas_2015_tarlokepek_01_resize Don_Sanche_kiallitas_2015_tarlokepek_03_resize Don_Sanche_kiallitas_2015_tarlokepek_09_resize