Vincze Nándor

BA/III. Tuba

Vincze Nándor

2019-ben érettségiztem a László Gyula Gimnáziumban. Középiskolai tanulmányaim alatt döntöttem el, hogy tubaművész leszek. Konzervatóriumba nem jártam, minden zenei tárgyat magánúton, vagy zeneiskolában tanultam: szolfézst, zeneelméletet Timkó Gábornál és Papp Károlyné Zsuzsánál. Zeneiskolai tanulmányaim alatt rendszeresen vettem órákat Szabó László és Adamik Gábor tubaművészektől, és két nemzetközi versenyen is indultam: Kaunasban (Litvánia) és Gdanskban (Lengyelország).

2016-ban bérleti hangversenyen játszhattam Edward Gregson Tubaversenyét a Hubay Jenő Ifjúsági Fúvószenekarral. Ekkoriban Oláh Dezső zongorista-zeneszerzőnél jazz kamarazenét is tanultam.

2019-ben egyedüliként nyertem felvételt a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tuba szakára, Szentpáli Rolandhoz. Ebben az évben alakítottuk meg évfolyamtársaimmal a Zeneakadémia Rézfúvós Együttesét kötelező kamarazene tárgyunkra. Tanárunk dr. Hőna Gusztáv. 2020-ban felléptünk a Zeneakadémia Tehetségek napjának nevezett rendezvényén.

2019-ben részt vettem a lipcsei Kammermusik Academie nevű fesztiválon a Budapest Tuba Kvartett tagjaként.

2020-ban szerepeltem a New Opera Days fesztiválon Ostravában, Csehországban, Bruno Ferrandis vezényletével. 2021 szeptemberében került sor első solo koncertemre a Hubay Zeneiskola koncerttermében.

Mesterkurzusok:

2016: Dirk Hirthe (Budapest)

2018.: Roger Bobo (Budapest, Zeneakadémia)

2019.: Gérard Buquet (Budapest, Zeneakadémia)