Zámbó Jonatán

2011-ben nyertem felvételt zeneszerzőként a Zeneakadémiára, Vajfa János osztályába. Kitüntetéses diplomámat 2017-ben szereztem meg. Jelenleg a Zeneművész-tanári MA Zeneszerzőtanár szakának hallgatója vagyok.

Egyetemi éveim alatt is működtem zeneiskolai zongoratanárként, korrepetitorként; előbb a Péceli Zeneiskolában, majd a pesthidegkúti Kiss Zenedében; magántanárként több jelenlegi hallgatót is készítettem fel a zeneakadémiai felvételire szolfézsból, zeneszerzésből, zeneelméletből.

Kórusműveimmel több versenyen is sikerrel szerepeltem, ilyen volt 2014-ben a Vándor Kórus versenye (I. díj az A Nap fivérének imája című művemért), ugyanezen évben a Kórusok Éjszakájának pályázata (I. díj az Este van már című munkámért), és 2016-ban a Debreceni Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskola és a Debreceni Egyetem közös, Gulyás György születésének 100. évfordulója alkalmából meghirdetett versenye (I. díj a Ballada című művemért). 2017-ben az UMZF Zeneszerzőversenyen II. helyezést értem el Méditation című darabommal. 2018-ban III. díjat kaptam a Zeneakadémia Arany János zeneszerzőversenyén a János pap országa című munkámért.