Balogh Tamás

Balogh TamásJelenleg a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem mesterképzésén tanulok jazz-zeneszerzést. Eddigi sikereimet a jazz zene területén értem el. Mindössze két év zongora tanulás után 2011-ben zenekarommal megnyertük a Marosvásárhelyi Nemzetközi Jazz Versenyt, én pedig megkaptam a legjobb szólistának járó díjat. Egy évvel később a Magyar Jazz Szövetség által rendezett V. Országos Zeneszerző és Hangszerelő Versenyen elnyertem a Legjobb Combo Hangszerelés Díjat. 2013 tavaszán megalapítottam a Balogh Tamás Quartetet. Egy hónappal később, közönség díjasok lettünk az A38 hajón rendezett Talentométer tehetségkutatón, ezt követően lehetőséget kaptunk első lemezünk felvételére. 2013-ban koncertezhettünk még az Újbuda Jazz Fesztivál keretein belül az A38-on, amit a Duna TV is közvetített. Ez év szeptemberében első helyezést értem el a Vukán György által alapított Creativ Art zongora improvizációs megmérettetésen. 2014 januárjában mesteremml, Binder Károllyal közös zongorakoncertet adhattunk a Művészetek Palotája Nagytermében. Quartettemmel idén megnyertük a Czech Jazz Contest-et, amit a híres prágai Reduta Jazz Klub-ban rendeztek, valamint elsők lettünk a Magyar Jazz Szövetség által rendezett Jazz Combo zenekari versenyen. Kiadóm a BMM (Binder Music Manufactory) ahol nemsokára megjelenik, első szóló zongora lemezem.

Legnagyobb sikeremnek mégis azt érzem, hogy sok fiatal jár a koncertjeinkre, olyan hangon tudunk zenénkkel megszólalni, amivel a saját generációnkat is elérjük.

Tavasszal bekerültem a La Femme által létrehozott 50 Tehetséges Magyar Fiatal mentor programba, ahol Zsédenyi Adriennel, „Zsédával” dolgozhatok együtt.

Egy saját dalt is elkészíthettünk közösen, ezzel pedig  tapasztalot szerezhettem a zeneszerzés eme területén. Terveim közt szerepel, hogy kialakítsak egy házi stúdiót ahol profi módon készithetek zenéket. Nemrég előadást tarthattam a TALENTn Tehetség fórum keretein belül a Várkert Bazárban az improvizációrol és zenei stílusok egymáshoz való viszonyáról.

Repertoár:

  • Blue in green
  • Scrapple from the apple
  • Bemsha swing
  • Groovin’ high
  • E.S.P.
  • I love you
  • Foot prints
  • Evidence

« vissza a támogatott tehetségek oldalra