Baranyai Barnabás

DSC_7305Hét évesen kezdte meg hangszeres tanulmányait a Tóth Aladár Zeneiskolában. A kezdetektől részt vett a Kaposvári vonószenei mesterkurzusokon, országos és nemzetközi csellóversenyeken.

2008 márciusában a X. Országos Startker János Gordonkaversenyen, különdíjat kapott majd 3 évvel később

2010 októberében Porec városában megrendezett 8. Nemzetközi Antonio Janigro Csellóversenyen a zsűri I. helyezéssel és különdíjjal jutalmazta.

  1. februárjában a VI. Országos Kamaraversenyen (Szeged. ) II. helyezést ért el kvartettjével.

2011 márciusában XI. Országos Startker János Gordonkaversenyen Kecskemét I. helyezést, a verseny nagydíját (Startker János által alapított Czakó Éva díj) és több különdíjat is kapott.

Részt vett a nemzetközi Pablo Casals és a zágrábi Antonio Janigro csellóversenyeken, ezenkívül az Attitude kvartettel 2016 márciusában a Dohnányi kamaraversenyen (Debrecen) a zsűri kiemelt nívó díjjal és a verseny nagydíjával jutalmazta, áprilisban Fischer Annie ösztöndíjas lett, majd a Weiner Leó Országos Kamarazene versenyen nyert első helyezést és Beethoven külön díjat kvartett kategóriában. Jelenleg a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti egyetem BA harmadikos hallgatója Varga István osztályában.


« vissza a támogatott tehetségek oldalra