A ZENEAKADÉMIA TANÁRAI ÉS DIÁKJAI A SMITHSONIAN FOLKLIFE FESTIVALON

A június 26. és július 7. között Washingtonban megrendezett népművészeti fesztivál díszvendége ezúttal Magyarország volt. A rendezvényen a Zeneakadémia is képviseltette magát: az egyetem és ennek Baráti Köre támogatásával utazott ki a Népzene Tanszék három tanára, valamint három diákja, köztük Csizmadia Anna, a Fölszállott a páva tehetségkutató győztese, akivel januári számunkban olvashattak interjút.


MŰVÉSZLELKEK ÉJSZAKÁJA

Művészlelkek címmel az Operaházban rendezték meg június végén a Zeneakadémia operavizsgáját. A Marton Éva vezette Ének Tanszék hallgatói a Liszt Akadémia doktorandusz-hallgatója, Solti Árpád La Violetta című művének ősbemutatójával, Gluck Orfeusz és Euridikéjének néhány részletével, és Offenbach Orfeusz az alvilágban című darabjával vizsgáztak Almási-Tóth András rendezésében.


ZENEAKADÉMISTÁK A MŰVÉSZETEK VÖLGYÉBEN

Tizenhárom kamara-, illetve szólókoncertet adnak a Zeneakadémia volt és jelenlegi hallgatói Kapolcson. A 23. alkalommal megrendezendő Balaton-felvidéki művészeti fesztivál komolyzenei koncertjeinek a kapolcsi római katolikus templom ad otthont.


MAGYAR ZONGORISTA SIKERE OLASZORSZÁGBAN

Egyedüli magyar indulóként ért el első helyezést az olaszországi Bariban megrendezett Pietro Argento Zongoraversenyen a Zeneakadémia Különleges Tehetségek Osztályában tanuló Kovács Gergely. A „sikersorozat” ezzel nem ért véget, a tizennyolc éves zongorista – akit a Legato májusi számában mutattunk be – néhány nappal a verseny után itthon elnyerte az ősszel átadandó Gundel Művészeti Díjat.