Hírek

STEVE REICH A ZENEAKADÉMIÁN

Óriási sikerű koncertet adott novemberben a Zeneakadémián az elmúlt száz év egyik legnagyobb hatású zeneszerzője, a jellegzetes baseball sapkát viselő Steve Reich. A koncert művészeti vezetője és karmestere Rácz Zoltán, az Amadinda Ütősegyüttes vezetője, a Zeneakadémia docense volt, akit több évtizedes szakmai kapcsolat és személyes barátság fűz az amerikai zeneszerzőhöz.


A ZENEAKADÉMIA A NEW YORK TIMES-BAN

A tekintélyes napilap, a New York Times tudósítója, George Loomis is részt vett a Budapesti Fesztiválzenekar november 10-én a Nagyteremben megrendezett koncertjén, melyet Takács-Nagy Gábor, a Zeneakadémia egykori hallgatója vezényelt. A Zeneakadémia és a felújítás történetének rövid ismertetését követően a lap tudósítója felsőfokban beszél a koncertről, és a terem akusztikájáról.


A SINGULARITY UNIVERSITY KONFERENCIÁJA A ZENEAKADÉMIÁN

A Zeneakadémián tartotta első Egyesült Államokon kívül rendezett eseményét, a Summit Europe Konferenciát a neves Singularity University. Az amerikai egyetem választása az EU Európai Innovációs és Technológiai Intézet központjaként betöltött szerepe miatt esett Budapestre, és aligha találhattak volna méltóbb helyszínt a konferenciának, mint a Batta András, a Zeneakadémia volt rektora által előszeretettel zenei szilíciumvölgyként emlegetett Zeneakadémián.