Kökény Eszter6 éves koromban kezdtem el hegedülni a kecskeméti M. Bodon Pál Zeneiskolában Fellegi Jenőné tanárnőnél.

2005-ben, majd ezt követően még három alkalommal első helyezett lettem a galántai Kodály Zoltán Nemzetközi Hegedűversenyen. 2007-ben második díjat kaptam a Koncz János Országos Hegedűversenyen, 2011-ben és 2013-ban második, illetve harmadik helyezést értem el a Zágrábi Nemzetközi (Fiatal Virtuózok- Etűd és Skála) Hegedűversenyen. 2014-ben az országos Zathureczky Ede Emlékversenyen első díjban és különdíjban részesültem Budapesten.

Több alkalommal felléphettem szólistaként a Szekszárdi Kamarazenekarral Magyarországon és Németországban is, a Dán Ifjúsági Szimfonikus Zenekarral 2011-ben, a Kecskeméti Szimfonikusokkal pedig a 2015-ös Kecskeméti Tavaszi Fesztivál nyitóhangversenyén játszhattam szólót. A MOL Rt. Új Európa Alapítványának Fiatal Tehetségek c. CD-jére felvételt készíthettem 2013-ban.

2010-ben felvételt nyertem a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Előkészítő Tagozatára, ahol Földesi Lajos, majd Perényi Eszter és Banda Ádám tanítottak. Jelenleg a Zeneakadémia első évfolyamának hallgatója vagyok, tanáraim Perényi Eszter és Banda Ádám.