Kruppa Bálint

kruppaKruppa Bálint 6 évesen kezdett hegedülni. 11 évesen felvételt nyert a Zeneakadémiára, ahol idén diplomázott. Tanárai voltak többek között Perényi Eszter, Kokas Katalin, Ábrahám Márta, Banda Ádám, Rolla János, Wagner Rita, Keller András és Devich János.

Jelenleg a 2012-ben alapított Kruppa vonósnégyes primáriusa, mellyel több ízben fölléptek a Quartettissimo vonósnégyes-fesztiválon.

Versenyeredményei között szerepel a Nemzetközi Telemann-verseny 2. díja, a Kovács Dénes Emlékverseny 2. díja és különdíja, és a Weiner Leó Országos Kamarazene Verseny szonáta-kategóriájának 1. díja és különdíja, vonósnégyes-kategóriájának 2. díja és különdíja. Idén elnyerte a Junior Prima díjat és komolyzene-kategóriában a Gundel Művészeti Díjat.

Föllépett már a Liszt Ferenc Kamarazenekar, az Anima Musicae Kamarazenekar, az Óbudai Danubia zenekar és a Concerto Budapest szólistájaként, és Bogányi Gergellyel, Keller Andrással, Vigh Andreával, Csalog Gáborral, Fejérvári Zoltánnal és a Ránki-családdal is voltak közös koncrtjei.

Koncertjeit többször közvetítette a Bartók-rádió és a Duna-tv.

Egy Nemessányi Sámuel által készített 19. századi mesterhegedűn játszik, amelyhez a Zeneakadémia Baráti Körétől kapott hároméves használati jogot.


« vissza a támogatott tehetségek oldalra