Nicolas Namoradze

Nicolas NamoradzeNicolas Namoradze 1992-ben született Tbilisiben, Grúziában. Hét éves korában kezdett zongorázni tanulni. 12 éves korában nyert felvételt a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem  Kiemelt Tehetségek osztályába, ahol Esztó Zsuzsa tanította. Két évvel később a Fellowship of the Royal Schools of Music diplomát nyerte el. Jelenleg Kemenes András és Wagner Rita másodéves hallgatója a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, és felvették a Music School of Fiesole zongoratanszakára is, ahol Elisso Virsaladze tanítja.

Nicolas 10 éves volt, amikor Tbilisiben első hangversenyét adta, azóta rendszeresen fellép Budapest jelentős koncerttermeiben, mint a Művészetek Palotájában, de játszott Ausztriában, Németországban és Olaszországban is. Nicolast olyan jelentős magyarországi zenei fesztiválokra hívták már meg, mint a Budapesti Tavaszi Fesztivál és a Tiszadob-i Zongorafesztivál. Játszott a Magyar Rádió Szimfónikus Zenekarával, a Jena Philharmonic Orchestra-val, a Budapesti Kamarazenekarral és a Budapesti Vonósókkal.

2010-ben az öt kiemelt művész egyikeként Nicolas felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem az Európai Közösség által finanszírozott tehetséggondozó programjába, amelynek célja a legígéretesebb növendékek felkészítése a muzsikus pályán való helytállásra.

A jövő szezonban Nicolas kétszer fog zenekarral fellépni a Művészetek Palotája Nemzeti Hangversenytermében: Oktoberben Dvorak g-moll Zongoraversenyt a Concerto Budapesttel Kocsis Zoltán vezényletével, majd Májusban Brahms 2. Zongoraversenyt a Savaria Szimfonikus Zenekarral fog játszani.


« vissza a támogatott tehetségek oldalra