Völgyesi Barnabás

Völgyesi Barnabásnak hívnak. 1990.12.06-án születtem Budapesten és itt abszolváltam az iskoláimat is 1997 és 2006 között a Hegedüs Géza általános iskolába jártam. Ezen iskolai éveim alatt kezdtem meg zenei tanulmányaimat. 10 éves voltam, amikor elkezdtem klarinétozni tanulni.
2006-tól 2009-ig a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola és Gimnáziumba jártam, ahol a klarinéttanárom Gyulai Endre volt. A klarinét mellett zongorázni is tanultam az iskolában, amit a mai napig művelek. 2009-ben végeztem a konzervatóriumban. Ebben az évben nyertem felvételt a budapesti Zeneakadémiára, ahol 2012-ben szereztem meg Bachelor diplomámat és ugyan ebben az évben kerültem be a Master képzésbe ezen az egyetemen, aminek most végeztem el a második félévét.
Rendszeres látogatója vagyok mesterkurzusoknak. Részt vettem Jörg Widmann, Kovács Béla, Cristo Barrios, Florent Héau, Jonathan Cohler, és Wenzel Fuchs kurzusán. 2013 nyarán Sharom Kam kurzusát fogom látogatni. Előző évben,

Bayreuthban voltam, ahol részt vettem egy zenekari kurzuson. Ez a Junge-deutschefranzösche Philharmonie zenekar volt, ahol basszusklarinétoztam. A klarinét családfa számos tagján tudok játszani pl. basszetkürtön, esz-klarinéton és szaxofonon is. Az elmúlt években több versenyen is sikereket értem el pl. 2011 Országos Klarinétverseny III. helyezés. 2012 Kovács „75” Klarinétverseny III. helyezés. 2012. ISA Nemzetközi Nyári akadémia II. helyezés. 2013 Országos Klarinétverseny Megosztott első díj legjobb kötelező darab előadásáért (Különdíj).

Nagyon jó német nyelvtudással rendelkezem és folyamatosan tanulok angolul is. A célom az, hogy művész legyek és zenekari muzsikussá váljak. Mindig szeretek új ismeretek gyűjteni és meggyőződésem, hogy mindig lehet újat tanulni.


« vissza a támogatott tehetségek oldalra